Selecteer een pagina

Tweedehands kleding? Dat vond ik gewoon vies

Marieke Gorkink, Communicatieadviseur

31 oktober 2017

De eerste stappen in mijn duurzame leven zijn met groene stroom, zonnepanelen en het scheiden afval wel gezet. Het is tijd voor een volgende stap. Maar wat moet die stap worden? Tweedehands kleding? Bij de gedachte alleen al, kreeg ik de kriebels. Tot voor kort.

Een vriendin heeft na haar scheiding geen cent te makken. Toch verschijnt ze iedere keer met de meest leuke kleding. ‘Waar betaal je dat van?’, vraag ik haar. Er verschijnt een grote grijns op haar gezicht. ‘Ik hoop het tweedehands. Als je weet waar je moet zijn, kun je voor weinig geld superleuke dingen kopen.’ Ik weet het zo net nog niet. Zou het echt zo zijn? ‘En is het dan wel schoon?’, vraag ik. ‘Ja natuurlijk, er wordt echt geen ongewassen kleding verkocht hoor. Je moet gewoon een keer gaan kijken.’ Ja, dat zal wel. Ik ben nog steeds niet heel enthousiast. Toch merk ik dat ze mij aan het denken heeft gezet. Misschien moet ik eens gaan kijken.

Ik trek de stoute schoenen aan en ontdek al snel dat er hele leuke winkels zijn met tweedehands kleding. Ook in Apeldoorn. Winkels met verschillende stijlen en kleding in verschillende prijsklasses. Sommige winkels voeren zelfs de betere merken. Tot mijn verbazing ontdek ik hoe leuk het is om rond te snuffelen en vanalles te passen. Wat ik vooral leuk vind is dat er niet een heel rek is met dezelfde kleding. Het is allemaal verschillend en als je geluk hebt past het. Ik merk dat ik andere kleding koop, kleding die ik heel bewust uitzoek en echt leuk vind. En het voelt altijd alsof ik met een supergoede deal naar huis ga.

Tweedehands jurkje gescoord.

Wist je dat in één broek tot 10.000 liter water verborgen kan zitten? Daarvan kun je 200 dagen douchen (6 minuten/dag). Bron: De Verborgen Impact van Babette Porcelijn.