Selecteer een pagina

Wat eten we vanavond?

Marieke Gorkink, Communicatieadviseur

29 januari 2017

‘Chili con carne’, is steevast de reactie, als ik verzucht wat we nu weer moeten eten. Mijn man en kinderen zijn er dol op. Ik heb zo mijn eigen variant. Helaas wel met een pakje van Knorr, maar verder met bonen, fruit en rijst. En natuurlijk gehakt. Tja, gehakt. Dat wilde ik nou niet meer doen. Vegetarisch is al enige tijd het motto, want dat is beter voor het milieu. Maar wat is nou Chili con carne zonder gehakt? Chili sin carne, zul je zeggen.

Ja inderdaad, maar of die mannen van mij dat pruimen? In de supermarkt zie ik het alternatief, gehakt gemaakt van soja-eiwit. Dat klinkt goed. Toch gehakt maar niet van koeien of varkens. Zouden ze het verschil merken? Ik neem de proef op de som en maak de Chili deze keer met het nep-gehakt. Het resultaat mag er zijn en de reactie ‘Het was weer heerlijk, mam’ zegt genoeg. Prima dus, dat nep-vlees. Op internet zie ik ondertussen allerlei heerlijke Chili sin carne gerechten zonder vlees. De volgende keer ga ik er daar eens een van uitproberen. Zonder vlees en zonder Knorr. Nog beter dus.

Wist je dat er 1.800 liter water nodig is voor 120 gram rundvlees? Bron: De Verborgen Impact van Babette Porcelijn